Deze week in première

17-05-2017 | 1eRang.nl

Dat de culturele lente nog volop in bloei staat, bewijst deze enorme premièrelijst. Van opera en dans tot cabaret en toneel. Voor ieder wat wils deze week!

17-05 Het Gentse productiehuis LOD staat garant voor toonaangevend muziektheater. Tijdens Operadagen Rotterdam presenteert de groep de nieuwe theaterparel ‘Menuet’.

17-05Kiraly’ van choreograaf Joeri Dubbe belooft een intrigerend dansduel te worden tussen de natuur en de technologische ontwikkelingen; tussen de evolutie en de devolutie van de mens.

17-05 In 'SOAP The Show' bewegen de artiesten in, om, voor, achter, op en boven een aantal ouderwetse badkuipen. In het buitenland een grote hit!

17-05 In 'Have a Good Day!' bekritiseert Operomanija met een flinke dosis humor en ironie de consumptiecultuur. Boodschappen doen is na het zien van deze voorstelling nooit meer hetzelfde.

18-05 Nederlands Dans Theater 1 sluit het seizoen af met ‘Parade’. Een avondvullende dansvoorstelling waarbij de groep een vernieuwde versie van Crystal Pite’s gelijknamige eclectische meesterwerk laat zien.

18-05 Met 'Bacchae – Prelude to a Purge' maakt Marlene Monteiro Freitas opnieuw opmerkelijk en intens dans- en muziektheater. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

18-05 Jordi Gali blaast met zijn werk 'Maibaum' nieuw leven in een oude traditie uit Midden- en Noord-Europa, waarbij jonge mannen en vrouwen op een dorpsplein een meiboom opzetten en eromheen dansen. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

18-05 Op een speelse, prikkelende en verrassende manier wijst ‘Schuldfabrik’ je op de collectieve verplichting om te herdenken en het recht van het individu om te vergeten. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

18-05Corbeaux’ is een extatische en hypnotiserende voorstelling waarmee de Marokkaanse choreograaf Bouchra Ouizguen het publiek actuele vraagstukken voorschotelt. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

18-05 'IN.somnial' is poëzie voor de zintuigen, een installatie waarbij je de slaapkamer van de slapeloze dichteres Sonia binnentreedt en meteen wordt ondergedompeld in haar wereld. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

19-05 Het Toneelhuis zoomt in op de vluchtelingenproblematiek in ‘Grensgeval’. Een bewerking van ‘Die Schutzbefohlene’ van Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek.

19-05Shorelines’ is een beeldend concert over de schoonheid en gewelddadige kracht van de zee. Te zien tijdens Operadagen Rotterdam.

19-05 'Specific place needs specific dance' is het resultaat van een blind date tussen choreografen Tian Rotteveel & Darlane Litaay. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

19-05 De perfecte mens in de perfecte wereld. De bekroonde Nederlandse choreografe Katja Heitmann gaat ernaar op zoek in ‘Pandora’s Dropbox’.

19-05 In ‘Vijfduizendhonderdwoorden’ van theatermaker Melih Gencboyaci komen tien woordenaars aan het woord die zoeken naar een plek in een nieuwe taal. Samen laten ze het publiek ervaren hoe een nieuwe taal identiteit kan verwarren.

20-05Old Gangsters Never Die’ van YoungGangsters kun je het best omschrijven als: Mad Max meets Sylvester Stallone in keihard actietheater.

20-05 Theater Utrecht is alweer toe aan aflevering vier van ‘The Family’ over het reilen en zeilen van een eigenzinnige familie. Met o.a. Sanne den Hartogh en Sadettin Kırmızıyüz.

20-05 In 'Dança Doente' van Marco Evelin & Demolition Incorporada wordt het leven gevierd door te dansen met de dood. Te zien tijdens SPRING in Utrecht.

20-05 Tom Lash vraag zich af hoe objectief mensen eigenlijk zijn. In zijn nieuwe cabaretvoorstelling ‘Uit vrije wil’ drukt hij het publiek met de neus op de feiten.

20-05 Opera Zuid brengt ‘Il barbiere di siviglia’ van Rossini op de planken. De regie is in handen van Geert Lageveen en Leopold Witte.

20-05 Tijdens het tragikomische 'IN KOOR!' volg je de stormachtige ontwikkeling van een koor, waarbij zich allerlei missers, uitschuivers, irritaties en conflicten voordoen. Te zien tijdens Operadagen Rotterdam.

21-05Don Juan’ is een eigenzinnige operabewerking van het toneelstuk 'Don Juan' en Mozarts opera 'Don Giovanni'. Te zien tijdens Operadagen Rotterdam.

(Foto: Rahi Rezvani)

 

Terug

Een aantal suggesties

Deze suggesties zijn samengesteld door onze redactie
 • Apollo Ensemble

  Emmeloord  -  Had Barthold Heinrich Brockes 񢄐-1747) nu geleefd, dan had waarschijnlijk...
  Lees meer

 • Assepoes

  Den Haag  -  Een nieuwe dansvoorstelling van Lonneke van Leth in de serie klassiekers voor de...
  Lees meer

 • The Bach Choir & Or...

  Leiden  -  Via 1eRang.nl ontvang je 35% korting per ticket en betaal je geen € 85,- maar € 54,95....
  Lees meer

 • ZOEKEN
 • MIJN ACCOUNT
 • ‘LIKE’ ONS EN WIN!

Inloggegevens vergeten?

Vul hier het e-mailadres in waarmee u uw profiel heeft aangevraagd en wij sturen een email met instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

 

Registratieformulier

Registreer vandaag nog en profiteer van alle voordelen van 1eRang.nl

Vul onderstaande gegevens in en u kunt direct gebruik maken van alle mogelijkheden van 1eRang.nl. Zo geven wij wekelijks kaarten weg voor voorstellingen. Ook houden wij u graag op de hoogte van last minute kortingen via onze Last Minute Alerts. Vanzelfsprekend gebruiken wij uw gegevens enkel om u te informeren over onze diensten en zullen deze zonder uw toestemming niet aan derden verstrekken.

  Persoonlijke informatie

 • Voornaam *
  Achternaam *
 • Adres
 • Postcode *
  Woonplaats
 • Telefoon (vast)
  Mobiel nummer
 • E-mailadres *
 • Bevestig e-mailadres *
 • Wachtwoord *
 • Bevestig wachtwoord *
 • Velden met een (*) zijn verplicht

  Last Minute alerts

  Hoe werkt het?
  Vink hieronder aan in welke categorieën u van korting-acties op de hoogte gehouden wilt worden. Daarna kunt u aangeven hoe ver u maximaal wilt reizen om een voorstelling te bezoeken.

  Hebben wij een actie die aansluit bij uw voorkeuren, dan ontvangt u op de dag van de voorstelling een e-mail met daarin de kortingscode. Met deze code kunt u bij het betreffende theater kaarten mét korting bestellen.

 • Kies uw gewenste categorieën :

 • Straal
 • Velden met een (*) zijn verplicht

Registratie afronden


Controleer uw e-mail voor instructies om uw 1eRang account te activeren.

Inloggen

Gebruik uw 1eRang inloggegevens om in te loggen óf maak een nieuw account aan.