In première: o.a. Buurman & Buurman en Fuad Hassen

18-10-2017 | 1eRang.nl

Ook deze week zijn er weer tal van nieuwe musicals, toneelstukken, opzwepende dansperformances en cabaretshows. Zoek je een leuke voorstelling voor het hele gezin? Het bekende klusduo Buurman & Buurman is vanaf  zondag te zien met een nieuwe show; dat móet wel (hilarisch) fout gaan! Deze week ook serieuzer vermaak met o.a. oud-GTST-actrice Elvira Out. Uitagenda 1eRang.nl vertelt je welke premières je kunt verwachten.

In première:

18-10 De Verleiders, met o.a. acteur Victor Löw en Leopold Witte, zijn terug in het theater met hun nieuwe show ‘Stem Kwijt’. De mannen verdiepen zich in de politiek en onderzoeken of er toekomst is voor democratie 2.0.

19-10 In ‘Nachtwerk’ door Frascati Producties staat Jordy Vogelzang geheel alleen op het podium. Je ziet een solovoorstelling over het verlangen om  als mens daadwerkelijk bezit te nemen van jezelf.

20-10 Vanavond speelt tg STAN-lid Sara de Roo ‘alleen’ in de Haarlemse Toneelschuur. Dit liefdesverhaal met een multicultureel tintje is t/m 9 december door het land te zien.

20-10 Een voormalig Shell-manager uit Nederland keert terug naar de olieraffinaderij op Curaçao. Door zijn komst duikt een zeer mysterieus figuur op die de buurt onveilig maakt. Naast spanning zorgt Het Volksoperahuis  in ‘Greaseman’ ook voor jazzy calypsoklanken en rake liederen.

20-10 Oud-GTST-actrice Elvira Out werd als Bianca Bouwhuis plotseling uit de populaire soap geschreven. In haar tragikomische voorstelling ‘Kill Your Darlings’ vertelt ze openhartig over deze periode.

20-10 Het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt je mee in het verhaal van wereldreiziger Hassan El Wazzan, ook wel bekend als ‘Leo Africanus’. Swingende muziek, toneelspel én een gezonde dosis humor in één show!

20-10 Club Guy & Roni en de muzikanten van Slagwerk Den Haag verliezen zich tijdens de dansvoorstelling ‘Tetris Mon Amour’ compleet in de beroemdste computergame aller tijden: Tetris. Check de officiële teaser op onze site!

21-10 Matzer Theaterproducties heeft voor de fans van schrijver Roald Dahl iets moois. Zijn boek ‘De Reuzenperzik’ is voor het eerst in de Nederlandse theaters als toneelvoorstelling te zien! Geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar.

21-10 De sympathieke comedian Fuad Hassen (finalist Cameretten 2013) stal de harten van het publiek met zijn succesvolle debuut ‘Pareidolia’. Dit seizoen betreedt Fuad het podium met zijn nieuwe show ‘Held’.

21-10 In ‘Ik ben mijn lied’ zingt Henk Poort nummers uit zijn omvangrijke repertoire en laat de musical- en operazanger zien dat hij ook een verrassend goede verhalenverteller is.

21-10 100 jaar na de Oktoberrevolutie vertelt het gezelschap van De Warme Winkel het verhaal van de literaire futurist Vladimir Majakovski. ‘Majakovski / Oktober’ is t/m december op tour.

22-10 De ietwat onhandige kameraden Buurman & Buurman, wie kent ze niet? In hun nieuwste voorstelling ‘A Je To!’ heeft het komische duo last van mollen. Kunnen de buurmannen dit oplossen?

22-10 Het is een dolle boel in ‘Het Muizenhuis’ met de eigenwijze muis Julia en de superbrave Sam. Deze muzikale jeugdvoorstelling van Mariska Simon is gebaseerd op de boeken van Karina Schaapman.

22-10 VET Kindercabaret zet de Leidse Schouwburg vandaag tot tweemaal toe op stelten met ‘Het vijfde couplet!’. O.a. ook te zien in  het Kennemer Theater en Spant!.

22-10 Het populaire meidenblad ‘Tina’ gaat de theaters in! Het tijdschrift bestaat 50 jaar en dat kan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. ‘Tina’ is een feelgood-musical voor het hele gezin.

23-10 Abattoir Fermé boekte twee jaar geleden succes met de klassieker ‘Alice’. Nu is het tijd voor Shakespeare’s ‘Hamlet’. In regie van Stef Lernous heeft dit stuk een gitzwart randje gekregen.

24-10 Het Moscow Classical Ballet is met ‘Romeo en Julia’ slechts eenmalig te bewonderen in Nederland.  Deze kans is door vele dansliefhebbers direct aangegrepen, want de show in Koninklijk Theater Carré is al uitverkocht!

24-10  De Belgische theatermaker Jan Decorte breekt met zijn oeuvre in ‘Stand Down’. Liefde en de dood staan nog steeds centraal, maar het samenvallen van leven en kunst wordt radicaler dan ooit.

24-10 Het leven deelt soms rake klappen uit. Cabaretière Elke Vierveijzer deinst niet terug en spuugt terug in ‘Zonder Genade’.

(Foto van de voorstelling 'Buurman & Buurman' door Leo van Velzen)

Terug

Een aantal suggesties

Deze suggesties zijn samengesteld door onze redactie
 • Big Thief

  Groningen  -  Uit Brooklyn, New York, komt het zeer talentvolle viertal Big Thief. Deze indie-folk...
  Lees meer

 • 3JS

  Utrecht  -  In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. De songs die...
  Lees meer

 • Harrie & Eva

  Rotterdam  -  Op de zevende dag was er rust. Totdat... Harrie het Paradijs binnenwandelde! Harrie...
  Lees meer

 • ZOEKEN
 • MIJN ACCOUNT
 • ‘LIKE’ ONS EN WIN!

Inloggegevens vergeten?

Vul hier het e-mailadres in waarmee u uw profiel heeft aangevraagd en wij sturen een email met instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

 

Registratieformulier

Registreer vandaag nog en profiteer van alle voordelen van 1eRang.nl

Vul onderstaande gegevens in en u kunt direct gebruik maken van alle mogelijkheden van 1eRang.nl. Zo geven wij wekelijks kaarten weg voor voorstellingen. Ook houden wij u graag op de hoogte van last minute kortingen via onze Last Minute Alerts. Vanzelfsprekend gebruiken wij uw gegevens enkel om u te informeren over onze diensten en zullen deze zonder uw toestemming niet aan derden verstrekken.

  Persoonlijke informatie

 • Voornaam *
  Achternaam *
 • Adres
 • Postcode *
  Woonplaats
 • Telefoon (vast)
  Mobiel nummer
 • E-mailadres *
 • Bevestig e-mailadres *
 • Wachtwoord *
 • Bevestig wachtwoord *
 • Velden met een (*) zijn verplicht

  Last Minute alerts

  Hoe werkt het?
  Vink hieronder aan in welke categorieën u van korting-acties op de hoogte gehouden wilt worden. Daarna kunt u aangeven hoe ver u maximaal wilt reizen om een voorstelling te bezoeken.

  Hebben wij een actie die aansluit bij uw voorkeuren, dan ontvangt u op de dag van de voorstelling een e-mail met daarin de kortingscode. Met deze code kunt u bij het betreffende theater kaarten mét korting bestellen.

 • Kies uw gewenste categorieën :

 • Straal
 • Velden met een (*) zijn verplicht

Registratie afronden


Controleer uw e-mail voor instructies om uw 1eRang account te activeren.

Inloggen

Gebruik uw 1eRang inloggegevens om in te loggen óf maak een nieuw account aan.