In première: o.a. ‘Vastgoed B.V.’ met Huub Stapel e.a.

03-10-2017 | 1eRang.nl

Soms heb je zin in een avond meeleven met een ingewikkeld drama, de andere keer wil je alleen maar lachen. In de premièrelijst van deze week staat voor ieder wat wils. Zoals ‘Vastgoed B.V.’, een toneelstuk met een topcast bestaande uit o.a. Huub Stapel. Of ‘Twee landen, één liefde’, de cabaretvoorstelling van Clifton Braam over de verschillen en overeenkomsten tussen Surinamers en Nederlanders. Scroll door het overzicht en ontdek alle premiéres, zo maakt uitagenda 1eRang.nl het je gemakkelijk.
 

In première:

03-10 Met ‘Kan dus niet’ maakt actrice en theatermaakster Yinka Kuitenbrouwer een documentair-theatrale voorstelling over jongvolwassenen in de psychiatrie.

03-10 Het spannende toneelstuk ‘Terror’ gaat over een rechtszaak waarin een piloot wordt aangeklaagd voor de moord op 148 mensen. Mag je bewust mensen de dood in jagen, als je daarmee de levens van tienduizenden mensen redt? Het publiek is de jury en bepaalt: schuldig of onschuldig. Over de hele wereld is de productie een ongekend succes.

03-10 'Thron', het succesvolle dansstuk uit 1984 van choreografe Krisztina de Châtel en kunstenaar VA Wölfl gaat met een nieuwe cast in reprise. Een klassieker van de Nederlandse moderne dans.

04-10 Span de spieren en zet de blik op scherp, want je komt ogen en oren tekort bij het Italiaanse dansgezelschap Kataklò. In ‘Play’ brengt deze bejubelde groep een sublieme ode aan de sport.

04-10 Regisseur en schrijver Ira Kip co-creëerde – op basis van Shakespeare’s controversiële stuk ‘Taming of the Shrew’ – ‘SHREW HER’ in samenwerking met vijf queer vrouwen. Man, vrouw – eeuwige trouw. Wat betekent dat eigenlijk anno 2017?

05-10 'Gevangenis Monologen' daagt je uit de wereld van het gevangenisleven in te stappen en brengt je theater achter gesloten deuren.

05-10 Dit werk vereist een enorme fysieke kracht van de dansers van het Nederlands Dans Theater. In het programma 'Side B: Adrift' worden de bestaande werken 'The missing door' (2014) van Carrizo en 'The lost room' (2015) van Chartier gecomplementeerd met een nieuw werk van Chartier.

06-10 'Het Debuut' beloont voorstellingen van de Nederlandse toneelacademies met een gezamenlijke tournee. Uitgangspunt is het publiek kennis laten maken met de nieuwe generatie theatermakers.

06-10 In de voorstelling ‘Lastige Ouders’ wordt een vergrootglas gelegd op hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft.  Een voorstelling voor kinderen en volwassenen.

06-10 In ‘Twee landen, één liefde’ praat Clifton Braam over de verschillen tussen Surinamers en Nederlanders zoals hij die door de jaren heen ervaren heeft en ervaart, en tegelijkertijd de overeenkomsten die er zijn.

07-10 In 'Becoming' laat choreograaf Iván Pérez een steeds veranderende wereld zien, een wereld in beweging. Waarin de dansers met de stroom meegaan of er tegenin.

07-10 ‘Disconnect' is een audiovisuele performance over de maakbaarheid van de mens en de waarde van de imperfectie. Het is de tweede productie van de M31 Foundation onder leiding van regisseur en artistiek leider Robin Coops.

07-10 In 'DWANG' worstelen vier mensen op hun eigen manier met een dwangneurose. In een meeslepende voorstelling waarin popping, hiphop en toneel de verbinding aangaan nemen we een kijkje in een vervreemdende realiteit.

07-10 Een ontroerend en meeslepend verhaal over een moedig meisje dat een onmogelijke beslissing moet nemen aan de vooravond van een oorlog. ‘Ifigeneia Koningskind’ is een familievoorstelling van Ntjong.

07-10 In ‘Revolutionary Road’ gooit een jong echtpaar het roer compleet om. De voorstelling fileert de droom van het gelukkige gezinsleven.

07-10 In het theatrale stadsritueel ‘Siri Loves Me’ onderzoekt choreografe Katja de wijze waarop technologie de leefwereld van de nieuwe generatie beïnvloedt. De dansvoorstelling is gratis te bezoeken.

07-10 In de tragikomische en liefdevolle voorstelling ‘Toen ma naar Mars vertrok’ met o.a. film, poëzie, theater en muziek, wordt één verhaal over de moeder verteld; vanuit het perspectief van verschillende verhalenvertellers.

07-10 ‘Woestijnjasmijntjes’ is een modern sprookje over moed en onschuld. Voor kinderen vanaf 10 jaar.

08-10 Na het overweldigende succes van 'Zondag in Den Haag' kon een vervolg niet uitblijven. Komend seizoen speelt Paul van Vliet ‘Alleen op zondag’ exclusief in ‘zijn’ Koninklijke Schouwburg.

08-10 Voor het derde seizoen op rij bewerkt Ivo van Hove een roman van Louis Couperus. 'Kleine zielen' is een coproductie van Toneelgroep Amsterdam en Ruhrtriënnale.

08-10 ‘De Prinses op de Erwt’ is een ludieke bewerking van het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen, met leuke liedjes, mooie kostuums en veel humor.

08-10 In 'Seks & Drugs & Rot & Roll' brengt zanger en rasverteller Jan Rot ons terug naar de jaren ‘80!

09-10 ‘In bed met Dietrich en Piaf’ is een nieuwe musical over de ongewone vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf, de twee beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw.

09-10 Het nieuwe toneelstuk met Huub Stapel, Jörgen Raymann, Frederik Brom, Daniel Cornelissen, Jelle de Jong en Anton de Bies, neemt ons hoog mee de apenrots op. 'Vastgoed B.V.' is volgens velen een acteursstuk om naar uit te kijken!
 

(Foto: Vastgoed B.V. | Credit: Mark Engelen)

Terug

Een aantal suggesties

Deze suggesties zijn samengesteld door onze redactie
 • Bambie is Back

  Zwolle  -  Bambie is terug en dat werd tijd. En daar gaat het dan ook over: tijd. Een minuut...
  Lees meer

 • Roy Orbison

  Rotterdam  -  Dankzij verbluffende technieken en theatraal podiumwerk keert de muzieklegende Roy...
  Lees meer

 • Marlon Kicken

  Den Haag  -  Marlon Kicken is: 40+, lange dreadlocks, skateboardend, pratend met een zachte ‘g’ en...
  Lees meer

 • ZOEKEN
 • MIJN ACCOUNT
 • ‘LIKE’ ONS EN WIN!

Inloggegevens vergeten?

Vul hier het e-mailadres in waarmee u uw profiel heeft aangevraagd en wij sturen een email met instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

 

Registratieformulier

Registreer vandaag nog en profiteer van alle voordelen van 1eRang.nl

Vul onderstaande gegevens in en u kunt direct gebruik maken van alle mogelijkheden van 1eRang.nl. Zo geven wij wekelijks kaarten weg voor voorstellingen. Ook houden wij u graag op de hoogte van last minute kortingen via onze Last Minute Alerts. Vanzelfsprekend gebruiken wij uw gegevens enkel om u te informeren over onze diensten en zullen deze zonder uw toestemming niet aan derden verstrekken.

  Persoonlijke informatie

 • Voornaam *
  Achternaam *
 • Adres
 • Postcode *
  Woonplaats
 • Telefoon (vast)
  Mobiel nummer
 • E-mailadres *
 • Bevestig e-mailadres *
 • Wachtwoord *
 • Bevestig wachtwoord *
 • Velden met een (*) zijn verplicht

  Last Minute alerts

  Hoe werkt het?
  Vink hieronder aan in welke categorieën u van korting-acties op de hoogte gehouden wilt worden. Daarna kunt u aangeven hoe ver u maximaal wilt reizen om een voorstelling te bezoeken.

  Hebben wij een actie die aansluit bij uw voorkeuren, dan ontvangt u op de dag van de voorstelling een e-mail met daarin de kortingscode. Met deze code kunt u bij het betreffende theater kaarten mét korting bestellen.

 • Kies uw gewenste categorieën :

 • Straal
 • Velden met een (*) zijn verplicht

Registratie afronden


Controleer uw e-mail voor instructies om uw 1eRang account te activeren.

Inloggen

Gebruik uw 1eRang inloggegevens om in te loggen óf maak een nieuw account aan.