Nieuwe voorstellingen: o.a. de Staatsopera van Tatarstan

11-10-2017 | 1eRang.nl

Het herfstweer is een perfect excuus om het theater in te duiken. Dat komt goed uit, want deze week zijn er heel veel nieuwe voorstellingen te zien. Wat dacht je van de populaire opera van Verdi vertolkt door de Staatsopera van Tatarstan? Niemand minder dan Susan Visser en Porgy Franssen zijn twee hoofdrolspelers in het komische toneelstuk ‘De man van je leven’. Uitagenda 1eRang.nl heeft alle premières voor je onder elkaar gezet.
 

In première:

11-10 Klassieke muziek alleen voor volwassenen? Onzin! In ‘4 Jaargetijden met Angela Schijf’ neemt de actrice kinderen mee langs alle hoogtepunten uit de klassieker van Vivaldi. T/m eind december te zien in de theaters

11-10 In het Amsterdamse Frascati Theater gaan zes spelers de strijd met elkaar aan voor een solo in de voorstelling ‘Het Script’. Gaan de acteurs van KASSYS voor samenspel of kiezen zij voor hun eigen plek in de spotlight?

11-10 Mugmetdegoudentand ontving in 2015 veel lof voor hun toneelstuk ‘Kunsthart’. Dit seizoen brengen zij met ‘Gidsland’ een nieuwe, actuele komedie over de Nederlandse identiteit. De verwachtingen zijn hoog!

11-10 In ‘Enkele Reis’ vertelt Marmoucha het verhaal van drie vrienden. Houdt de vriendschap stand wanneer één van hen radicaliseert? Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

11-10 De Staatsopera van Tatarstan speelt de populaire opera van componist Giuseppe Verdi: ‘Rigoletto’. Verwacht liefde, lust, bedrog en natuurlijk het prachtige ‘La donna è mobile’.

12-10 TV-presentatrice Chazia Mourali en pianist Maarten van Veen slaan de handen ineen in ‘De Amerikaanse Prinses’. Een gedramatiseerd toneelconcert gebaseerd op het gelijknamige boek van Annejet van Zijl.

12-10 Alweer 40 jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn allereerste lied, wat gelijk een hit werd.  Tijdens ’40 jaar liedjes’ laat hij het beste uit zijn oeuvre horen.

12-10 De Nationale Opera brengt dé barokopera ‘Eliogabalo’ van de Venetiaanse componist Francesco Cavalli naar Nederland. Slechts één maand exclusief te bewonderen in de Nationale Opera & Ballet.

12-10 De Veenfabriek en regisseur Joeri Vos hebben zich voor ‘Ophelia’ laten inspireren door het beroemdste toneelstuk aller tijden, namelijk Shakespeare’s ‘Hamlet’. Het resultaat is een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding.

12-10 De Engelstalige show ‘Poly-interpretability’ door Discordia & ‘t Barre Land is het vervolg van de succesvolle clowns-voorstelling 'Pointless International'. Onder andere te zien in de Toneelschuur en Frascati.

12-10 Van West End naar Broadway en nu eindelijk te zien in de Nederlandse theaters: ‘The Play That Goes Wrong’.  Een heuse topcast met o.a. Rop Verheijen en Anne-Marie Jung brengt met razendsnelle slapstick gegarandeerd tranen van het lachen op het gezicht!

13-10 De altijd vrolijke meestercabaretier Jochem Myjer is dit seizoen te zien met zijn show ‘Adem in, Adem uit’. Bijna alle shows zijn al uitverkocht, maar met nog enkele startdata van de kaartverkoop in het vooruitzicht, is er nog wel een kans om erbij te zijn.

13-10 In de Rotterdamse Schouwburg speelt Zuidpool de Nederlandse première van het koningsdrama ‘De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van Koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk’.

13-10 Cabaretière en zangeres Mylou Frencken zit al 25 jaar in het vak. Dit viert zij met haar jubileumvoorstelling ‘Leven in het lied’. Voor deze ode aan het kleinkunstlied brengt Mylou o.a. haar band mee.

13-10 De ietwat gevaarlijke verrassing op het feestje in ‘Plaza Patatta: Een fantastische verjaardag’ bezorgt kinderen vanaf 7 jaar een middag vol spanning.

13-10 ‘Romp’ vertelt het verhaal van een oude vrouw die niet lang meer te leven heeft, maar nog net zoveel levenslust bezit als een jong kind. Dit vitaal theater over de dood wordt gespeeld door De Gemeenschap.

13-10 Onno Innemee en Liliane de Graaf spelen en zingen het beste van cabaretier Kees Torn in ‘Verschil moet er zijn’.

14-10 De Nederlandse YouTube-ster Rutger Vink is op dit socialmediakanaal bekend als Furtjuh. In zijn show ‘Alles voor de views’ wordt zijn YouTube-kanaal verwijderd. Komt deze nachtmerrie nog goed?

14-10 Na het succes van o.a. ‘Buurman op vakantie’ komen Andreas Denk en Plan D opnieuw met een vrolijke buurmannen-voorstelling. In ‘Buurman in de natuur’ zet het duo de kwetsbaarheid van het milieu centraal.

14-10 Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater laten bloeddorstige vampiers herleven in ‘Kinderen van Judas’. Een bloedserieuze fantasy in de regie van Jeroen De Man.

14-10 Voor het theaterstuk ‘Neelie!’ kruipt Carine Crutzen in de huid van ijzeren dame Neelie Kroes en geeft hiermee een kijkje in het leven van deze oud-politica.

14-10 In 'So You Think You Can Stoelendans' vliegen de stoelen in het rond. Je zou bijna zelf met de voetjes van vloer willen gaan. Een hilarische familievoorstelling door Introdans.

14-10 Mike Vullings Entertainment presenteert ‘The War of the Worlds’. Deze eigentijdse versie van de science fiction rockmusical is voor het eerst in ons land te zien!

15-10 Topacteurs Susan Visser, Porgy Franssen en Liz Snoijink spelen de hoofdrollen in de nieuwe liefdeskomedie ‘De man van je leven’.  Het boek van Arthur Japin tot leven gebracht op toneel.

15-10 Fien & Teun beleven in ‘Feest op de Boerderij!’ weer de spannendste avonturen samen met hun dierenvriendjes. Een interactieve voorstelling voor de allerjongsten vanaf 2 jaar.

15-10 In ‘Uit Verdriet Geboren’ vertelt en zingt Julika Marijn over powervrouw Helene Kröller-Müller. Helene was een van de eerste vrouwen in Europa die op grote schaal kunstwerken kocht van bekende schilders.

15-10 Cabaretier André Manuel en de Vlaming Geert Hautekiet transformeren zich voor ‘XIX’ tot grenswachters. Een spannende battle tussen twee rasartiesten.

16-10 De 66-jarige Jetty Mathurin stopt met haar solocabaretvoorstellingen en geeft het stokje over. Maar aan wie? Dat valt te zien in haar laatste tournee ‘De Overdracht’!

16-10 Verdriet, vreugde en geluk in de nieuwe documentairevoorstelling ‘Nieuwe Familie’ van Sanne Vogel. Muayad en Amir, beiden gevlucht uit Syrië, kijken hierin terug op de afgelopen turbulente periode.

(Foto uit 'Eliogabalo' door Petrovsky & Ramone)

Terug

Een aantal suggesties

Deze suggesties zijn samengesteld door onze redactie
 • Vezpa

  Enkhuizen  -  Vezpa neemt je in razend tempo mee op een muzikale reis door de roerige jaren vijftig...
  Lees meer

 • Jacarandá

  Nieuw-Vennep  -  Jacarandá neemt je tijdens deze voorstelling mee langs de mooiste muziek van...
  Lees meer

 • ROEM

  Abcoude  -  Ger Thijs, een van de belangrijkste toneelauteurs van ons land en onder meer bekend...
  Lees meer

 • ZOEKEN
 • MIJN ACCOUNT
 • ‘LIKE’ ONS EN WIN!

Inloggegevens vergeten?

Vul hier het e-mailadres in waarmee u uw profiel heeft aangevraagd en wij sturen een email met instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

 

Registratieformulier

Registreer vandaag nog en profiteer van alle voordelen van 1eRang.nl

Vul onderstaande gegevens in en u kunt direct gebruik maken van alle mogelijkheden van 1eRang.nl. Zo geven wij wekelijks kaarten weg voor voorstellingen. Ook houden wij u graag op de hoogte van last minute kortingen via onze Last Minute Alerts. Vanzelfsprekend gebruiken wij uw gegevens enkel om u te informeren over onze diensten en zullen deze zonder uw toestemming niet aan derden verstrekken.

  Persoonlijke informatie

 • Voornaam *
  Achternaam *
 • Adres
 • Postcode *
  Woonplaats
 • Telefoon (vast)
  Mobiel nummer
 • E-mailadres *
 • Bevestig e-mailadres *
 • Wachtwoord *
 • Bevestig wachtwoord *
 • Velden met een (*) zijn verplicht

  Last Minute alerts

  Hoe werkt het?
  Vink hieronder aan in welke categorieën u van korting-acties op de hoogte gehouden wilt worden. Daarna kunt u aangeven hoe ver u maximaal wilt reizen om een voorstelling te bezoeken.

  Hebben wij een actie die aansluit bij uw voorkeuren, dan ontvangt u op de dag van de voorstelling een e-mail met daarin de kortingscode. Met deze code kunt u bij het betreffende theater kaarten mét korting bestellen.

 • Kies uw gewenste categorieën :

 • Straal
 • Velden met een (*) zijn verplicht

Registratie afronden


Controleer uw e-mail voor instructies om uw 1eRang account te activeren.

Inloggen

Gebruik uw 1eRang inloggegevens om in te loggen óf maak een nieuw account aan.