Festival Boulevard

Iedere zomer, elf dagen, in de tweede week van augustus!

Mis Theaterfestival Boulevard niet deze augustus. Het festival biedt hoogwaardige, eigentijdse, indrukwekkende, en risicovolle podiumkunst uit binnen- en buitenland. Theater, dans, gesprekken, muziek; Theaterfestival Boulevard wil alle vormen van podiumkunsten brengen, nationaal en internationaal, toegankelijk en uitdagend/cutting edge.

Elf augustusdagen lang neemt het festival de stad over. Er is theater te zien op alle Bossche podia - zoals de Verkadefabriek - en in musea, zoals het prachtige Stedelijk Museum van ’s-Hertogenbosch.

Het festivalplein is een begrip in de stad en ligt aan de voet van de Sint-Jan. Hier vind je knusse eettentjes, terrassen en foodtrucks en heerst er een onmiskenbare Bourgondische sfeer. Vanaf het festivalplein vertrekt de pendelbus naar locatievoorstellingen. De bus rijdt na afloop terug naar het festivalplein.

Terug

Recensies

Schrijf een recensie over deze voorstelling!
 • Zware thema’s in een sfeervol festival

  Datum: 07-aug-2017

  Trouw, Sara van der Kooi:

  "In het festivalhart heerst een lekker losse sfeer, vergelijkbaar met theaterfestival De Parade, met interessante, vrolijke en verrassende tentjesvoorstellingen.
  Het vele (inhoudelijk en kwalitatief hoogstaande) jeugdtheater zorgt ook voor een frisse toets in de programmering."

 • Betekenisvol en invoelbaar in het kleine

  Datum: 10-aug-2015

  NRC Handelsblad, Sabeth Snijders:
  "De muizen in zijn kelder hebben met hem gemeen dat ze zich in leven houden met de letteren, vertelt papierpletter Hanta in de voorstelling Al te luide eenzaamheid naar de ontroerende novelle van de Tsjechische schrijver Hrabal uit 1976. (...)

  Zelden maken spel, tekst en beeld zo invoelbaar hoe mensen betekenis geven aan hun bestaan via kleine dingen, zoals Hanta die tussen het papier dat hij plet altijd iets moois verbergt, zoals een prent van Rembrandt. En zelden wordt zo duidelijk hoe leeg het leven zou worden als je die kleine vreugdes wegneemt, en alle papier industrieel laat pletten."

 • De Man banjert door de geschiedenis

  Datum: 10-aug-2015

  Trouw:
  "Met grote stappen en via een kennisquiz met het publiek banjert De Man door de geschiedenis en voert a la Koot en Bie, gesprekken met spontaan op beeldscherm verschijnende Europese denkers.

  De Man is een charmante theaterpersoonlijkheid met een eigenzinnige kijk, die zijn publiek de avond voor de première moeiteloos door, filosofisch of wetenschappelijk, soms wat erg complexe betogen sleurt."

 • Verdriet als kermisattractie

  Datum: 10-aug-2015

  Trouw:
  "Verdriet als kermisattractie treuriger kun je het niet bedenken. Voor 'Verdrietfabriek' verzamelde zij persoonlijke verhalen van Bosschenaren over verdriet en troost. Te horen in vijf knalblauwe, zeildoeken tenten, verspreid over een groot terrein, waar het publiek doorheen wordt gereden op karretjes als uit een spookhuis. (…)

  Het idee is spannend maar de uitwerking blijft in het cliché hangen."

 • Lukas De Man pakt zijn publiek in op hartveroverende wijze

  Datum: 10-aug-2015

  de Volkskant, Annette Embrechts:
  "Rümke en De Man Door Europa van Het Zuidelijk Toneel/Stichting Nieuwe Helden is juist een talig, warmbloedig pleidooi voor een gezonde betrokkenheid bij de publieke ruimte. Theatermaker Lukas De Man koppelt ontmoetingen met 23 mensen tijdens een reis door 8 Europese landen aan visionaire inzichten uit de 16de eeuw, met als leidraad levensvragen over pessimisme en optimisme, engagement en cynisme.

  Deze ijle gebeurtenis én warmbloedige geschiedenisles verdienen beide een groot publiek."

 • Na de regen is er paella en toegankelijk theater

  Datum: 11-aug-2014

  Trouw, Robbert van Heuven:
  "Het is traditioneel een fijn gemengd publiek dat Boulevard naar het plein trekt. Er zijn mensen die alleen voor het bier en de gezelligheid komen en mensen die de kleine, toegankelijke voorstellingen afsnuffelen. (...) 'The House' moet het vooral hebben van de lekkere muziek en de energie van de zangeressen, want aan de filmpjes - hoe fascinerend soms ook - is geen touw vast te knopen. (...) Maar je kan je prima warm dansen na een regenachtige festivaldag."

 • Boulevard initieert nieuw toneel

  Datum: 12-aug-2013

  NRC Handelsblad, Kester Freriks:
  "Het festivalplein in het hart van Den Bosch biedt plaats aan de kleine, nieuwe voorstellingen van Boulevard, vergelijkbaar met de containervoorstellingen tijdens Over het IJ-festival of Atelier Oerol op Terschelling. Anna van der Kruis is een talent om in de gaten te houden. (...) Ook 'Barcode' van Hanneke Kuijpers toont een desolate wereld, ditmaal van een nachtcafé waar de laatste stripteasedans is gedanst, maar niemand naar huis wil. (...) Deze voorstellingen reizen na Boulevard verder langs toneelfestivals als Cultura Nova in Heerlen. Met deze opmerkelijke programmering profileert Boulevard zich als belangrijk initiator van nieuwe toneelvormen."

 • Onmogelijke liefde krijgt geen diepte

  Datum: 10-aug-2013

  Trouw, Hanny Alkema:
  "Marien Jongewaard heeft 'Vijf seconden...' prettig sober geënsceneerd, jammer wel dat hij het spel van de acteurs wat erg tegenstrijdige kanten op laat schieten en je daardoor te weinig affiniteit krijgt met wat de personages bindt. Hij laat Marcel Faber emoties te veel tonen, uitspelen, terwijl José Kuipers meer suggereert. Zij laat iets doorsijpelen van een melancholie die het stuk nodig heeft."

 • Intiem en heftig dansen voor 2

  Datum: 06-aug-2013

  de Volkskrant, Mirjam van der Linden:
  "Voor Theaterfestival Boulevard werden drie zo goed als nieuwe duetten gebundeld, waarvan enkele straks ook elders te zien zijn. Jammer dat het programma als geheel niet toert, het laat goed zien hoe verschillend een duet, een tweepersoonsverhaal, kan worden opgevat in termen van dialoog en relatie."

 • Aanval op de kope-kope terreur

  Datum: 08-aug-2012

  de Volkskrant, Annette Embrechts:
  “Op de stoep waar wij met ons toegangskaartje naast de winkelwagentjes staan, liggen plots vier lossen spaarpunten! Iedereen is subiet verdacht. (…)
  Anders dan bij eerdere prijswinnende voorstellingen van het Vlaamse Studio Orka dwalen we nu niet over een buitenlocatie zoals een park of een moestuin, maar zitten we als ratten in de val van een inventief aangeklede, maar bloedhete ‘securitycabine’. De ontroering laat iets langer op zich wachten. De hilariteit wint het van de snik.”

 • ZOEKEN
 • MIJN ACCOUNT
 • SPEELLIJST

niet meer te zien

Festival Boulevard!

Heeft u deze voorstelling gezien, en wilt u voor andere theaterliefhebbers een recensie achterlaten? Dat kan! Vul het onderstaande formulier in.

 • Uw naam * (wordt bij de recensie vermeld)

 • Uw e-mailadres * (wordt NIET bij de recensie vermeld)
 • Vertel in het kort wat u er van vond *
 • Velden met een (*) zijn verplicht.
  Waardering * (1 ster = slecht | 5 sterren = uitstekend)

 

Inloggegevens vergeten?

Vul hier het e-mailadres in waarmee u uw profiel heeft aangevraagd en wij sturen een email met instructies hoe u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

 

Registratieformulier

Registreer vandaag nog en profiteer van alle voordelen van 1eRang.nl

Vul onderstaande gegevens in en u kunt direct gebruik maken van alle mogelijkheden van 1eRang.nl. Zo geven wij wekelijks kaarten weg voor voorstellingen. Ook houden wij u graag op de hoogte van last minute kortingen via onze Last Minute Alerts. Vanzelfsprekend gebruiken wij uw gegevens enkel om u te informeren over onze diensten en zullen deze zonder uw toestemming niet aan derden verstrekken.

  Persoonlijke informatie

 • Voornaam *
  Achternaam *
 • Adres
 • Postcode *
  Woonplaats
 • Telefoon (vast)
  Mobiel nummer
 • E-mailadres *
 • Bevestig e-mailadres *
 • Wachtwoord *
 • Bevestig wachtwoord *
 • Velden met een (*) zijn verplicht

  Last Minute alerts

  Hoe werkt het?
  Vink hieronder aan in welke categorieën u van korting-acties op de hoogte gehouden wilt worden. Daarna kunt u aangeven hoe ver u maximaal wilt reizen om een voorstelling te bezoeken.

  Hebben wij een actie die aansluit bij uw voorkeuren, dan ontvangt u op de dag van de voorstelling een e-mail met daarin de kortingscode. Met deze code kunt u bij het betreffende theater kaarten mét korting bestellen.

 • Kies uw gewenste categorieën :

 • Straal
 • Velden met een (*) zijn verplicht

Registratie afronden


Controleer uw e-mail voor instructies om uw 1eRang account te activeren.

Inloggen

Gebruik uw 1eRang inloggegevens om in te loggen óf maak een nieuw account aan.